Son Real No Té Preu

Bloc de la plataforma Son Real No Té Preu.
Contacte: sonrealnotepreu@hotmail.com

El PSOE diu que la Sala especula amb el subministrament d'aigua

sonrealnotepreu | 05 Novembre, 2006 12:49

Notícia publicada ahir a Diari de Balears. Publicam el retall per la seva relació amb la tramitació del camp de golf de Son Real, donat que l'empresa concessionària, tot i que no està legitimada a proveir el complex hoteler que pretenen construir a Son Real (només pot abastir nuclis urbans), ha demanat la prorrogació de la concessió per poder realitzar les inversions necessàries per dur a terme aquest abastiment:

Santa Margalida
El PSOE diu que la Sala especula amb el subministrament d'aigua
Els socialistes pensen que es prioritzen els interessos privats

A.H. Santa Margalida.
El portaveu del PSOE a Santa Margalida, Miquel Cifre, acusa l'Ajuntament d'especular amb el subministrament d'aigua potable, a càrrec de l'empres SOREA, a Can Picafort i a Son Serra de Marina.

Els socialistes temen que abans que finalitzi l'actual legislatura, l'Ajuntament de la Vila renovi la concessió de l'actual empresa encarregada del subministrament d'aigua potable, SOREA, per trenta-cinc anys més i que, un cop feta la renovació, l'empresa compri cinc pous situats a la zona de la Teulada per un valor de quasi dos milions d'euros. Aquest pous són propietat de l'anterior empresa concessionària del subministrament d'aigua.

El PSOE de Santa Margalida considera que «primer són els pous municipals els que s'han d'utilitzar per subministrar aigua als nuclis de Can Picafort i Son Serra de Marina. Ara mateix, l'Ajuntament té tres pous municipals que podria utilitzar però no ho fa perquè no tramita l'autorització necessària de la Conselleria de Salut i Consum. S'estima més fer operacions especulatives i comprar uns pous a una empresa privada en lloc de tramitar aquestes autoritzacions», manifestà Cifre en relació a la compra dels pous.

Miquel Cifre explicà que «SOREA comprarà aquests pous i amortitzarà aquesta despesa a través de les tarifes que paguen els usuaris dels nuclis de Can Picafort i Son Serra de Marina. Es tracta d'una operació de pura especulació, algú cobrarà el que valen els pous mentre els que paguen són els ciutadans a través de les tarifes d'aigua».

Qualitat
Els socialistes també qüestionen la qualitat de l'aigua dels pous de sa Teulada, que l'empresa SOREA ja utilitza mitjançant una autorització temporal. Per això, Cifre ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat i Consum una anàlisi de l'aigua d'aquests pous, ja que sospita que és salabrosa. «Ens volem assegurar que l'aigua no és salada abans que l'Ajuntament allargui la concessió de SOREA i l'empresa compri els pous de sa Teulada», explicà Cifre.

A més, segons els socialistes, l'acord al qual haurien arribat l'Ajuntament i l'empresa SOREA contempla que quan l'empresa acabi la seva concessió els pous de sa Teulada reverteixin a l'Ajuntament de Santa Margalida. «Quan la Sala tengui la titularitat dels pous, l'aigua ja no serà bona ja que la nova concessió serà per trenta-cinc anys», digué Cifre.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb