Son Real No Té Preu

Bloc de la plataforma Son Real No Té Preu.
Contacte: sonrealnotepreu@hotmail.com

Nota de premsa de la Festa a Son Real

sonrealnotepreu | 18 Novembre, 2007 16:52

Avui la Plataforma Son Real no té preu ha realitzat una excursió per la finca pública de Son Real per acabar amb un dinar a la zona de les cases per tal de celebrar la denegació de l’interès general per a la construcció d’un camp de golf i hotel a la part privada de la finca.

Hi ha assistit unes 150 persones que al llarg del dia han anat passant per la finca. Hi han assistit també la consellera d’urbanisme i ordenació del territori del Consell de Mallorca, Maria Lluïsa Dubón i el diputat del BLOC, Toni Alorda.

La Plataforma es va constituir fa 3 anys per posar de manifest el seu rebuig a la realització del projecte del camp de golf i hotel en una zona d’un gran valor ambiental, etnològic, històric, arqueològic i paisatgístic. L’explicació dels valors patrimonials i arqueològics ha anat a càrrec de l’historiador Toni Mas.

Durant la sortida i en la zona on s’hi volia ubicar el camp de golf s’ha destacat la importància de no donar per perdudes les batalles i fer sentir la veu ciutadana perquè com aquest cas demostra, s’han aconseguit els objectius.

Els motius que el passat 28 de setembre varen motivar el fet d’aturar aquest projecte varen ser:

- El projecte no s’ajustava al Pla Territorial Insular de Mallorca, en crear un nou nucli de població allunyat dels ja existents.

- L’existència de jaciments arqueològics acreditats que actualment encara no es tenen concretats.

- La manca d’aigua potable per atendre la demanda que generaria l’hotel de 450 places i el golf.

- L’existència suficient d’oferta d’instal·lacions de camps de golf a la zona Nord.

- Que la concessió d’aigües depurades de l’EDAR és insuficient a Santa Margalida.

- Per la valoració dels Espais Naturals que tenen els entorns de la finca.

Encara que s’ha aturat el projecte en si, des de la Plataforma han recordat que és necessària la declaració de BIC en categoria de Zona Arqueològica per al conjunt de tota la possessió de Son Real i establir la protecció adient a la zona privada en el marc de la Llei d’Espais Naturals.

Ha estat un final feliç, a tres anys de lluita constant que han valgut ben la pena.

Festa 18 de novembre

Festa 18 de novembre

Festa 18 de novembre

Comentaris

I got this website from my friend who told me concerning this web site and at the moment this time I am visiting this web page and reading very informative content here. cbaddgadcece

Johnf45 | 07/05/2014, 03:37

I got this website from my friend who told me concerning this web site and at the moment this time I am visiting this web page and reading very informative content here. cbaddgadcece

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb