Son Real No Té Preu

Bloc de la plataforma Son Real No Té Preu.
Contacte: sonrealnotepreu@hotmail.com

La Comissió de Patrimoni del Consell aprova la declaració de BIC de Son Real

sonrealnotepreu | 25 Maig, 2010 07:59

El passat divendres la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca acordà per unanimitat proposar la declaració de Son Real com a Bé d'Interès Cultural amb la categoria de Zona Arqueològica. Aquest acord és la penúltima passa perquè la declaració sigui oficial, després que el Consell iniciés la tramitació al novembre de 2008 a instàncies de la plataforma Son Real No Té Preu.

Perquè l'acord ja sigui oficial només resta l'aprovació per part del Ple del Consell de Mallorca el proper 3 de juny.

 

El Consell de Mallorca declara Bien de Interés Cultural la zona de Son Real en Santa Margalida

La Comisión de Patrimonio del Consell de Mallorca decidió hoy por unanimidad declarar Bien de Interés Cultural (BIC) la zona de Son Real, en el término municipal de Santa Margalida, puesto que en ella se han hallado importantes restos arqueológicos, etnográficos y naturales.

21 de mayo de 2010

PALMA DE MALLORCA, 21 (EUROPA PRESS)

La Comisión de Patrimonio del Consell de Mallorca decidió hoy por unanimidad declarar Bien de Interés Cultural (BIC) la zona de Son Real, en el término municipal de Santa Margalida, puesto que en ella se han hallado importantes restos arqueológicos, etnográficos y naturales.

Según anunció esta tarde el Consell en un comunicado, los técnicos de la Dirección Insular de Patrimonio de la institución consideran que "resulta evidente" que la zona propuesta "reúne los valores que la hacen merecedora de protección, tanto desde la perspectiva de la arqueología de excavación y prospección como desde la perspectiva de la arqueología del paisaje".

El director insular de Patrimonio, Gabriel Cerdà, recalcó que la decisión tomada hoy "es un ejemplo del modelo de territorio que la sociedad debe querer para que las futuras generaciones puedan ver y disfrutar del patrimonio tal como ha llegado a nuestros días", en lo que constituye, dijo, una "apuesta firme" por el patrimonio cultural y "por la sostenibilidad y el respeto al paisaje" de la isla.

Según el informe elaborado por los técnicos del departamento, en Son Real se han encontrado yacimientos del calcolítico, de la edad de bronce, de la edad de hierro, de la época romana, de la medieval islámica y de la conquista catalana, así como molinos, canteras, barracas, cuevas, porches, aljibes y demás objetos "que resumen la historia de la isla".

En este sentido, el Consell afirmó que la propuesta de declaración de zona arqueológica de este espacio "contribuye a proteger y a preservar el paisaje mediante el control de las actividades que se puedan llevar a cabo en él en un futuro", además de "proteger aquello que, desde una perspectiva académica tradicional, constituye elementos patrimoniales y elementos arqueológicos".

 

 

Comentaris

ENHORABONA!

Jerònia | 25/05/2010, 15:28

La vostra feina constant és l'exemple que amb la constància les coses s'aconsegueixen. Gràcies per haver-nos salvat Son Real per a tots!

HELIPORT A SON REAL

LAURA | 26/05/2010, 07:29

Quina arqueologia del paisatge amb un heliport?????

heliport !!!

picaforter | 26/05/2010, 07:50

He de veure si amb el tema de l'heliport la plataforma serà tan beligerant com amb el golf !
Probablement hi hagi un silenci vergonyós de la plataforma !
Metres i metres de formigó per aterrar, un renouer dels aparells, ..., tot silenciat !!!
A veure la coherència on la tenim !!!

Que deis?

Carla | 27/05/2010, 15:17

En primer lloc, als que acusen a la plataforma...els fets demostra que estau equivocats i segons que punyemes deis de metres i metres de ciment: la informació del diari no parla en cap cas de fer obra....un helicòpter (com vist aquest cap de setmana) aterren a qualsevol camp una mica pla. Quina vergonya, el que vos pica és que no se fes el golf.

Visitar Son Real es capvespre

Catalina | 26/08/2010, 17:53

Vaig anar ahis a Son Real, devers les 17:15 vaig arribar i vam torbar un jove, xerrant amb es mòbil amb un amic que tenia problemes amb internet. Encara gràcies que se va aturar un moment (sense penjar es telèfon) per dir que o hi anam es mati a les 10 amb pa i taleca o res de res. Que a les 19 tanquen.
Jo només volia visitar es centre d'interpretació, però m'en van fugir ses ganer de donar 20€ a aquest personatge (èrem 4). Així que lo que vaig poder veure de Son Rela va ser una carpa preparada (me va semblar) per bodas-bautizos-comuniones.
Per veure es cementiris d'es fenicis ja hi vaig passejant desde Son Baulò... com he fet tota sa vida.
Estic molt decebuda.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb